Καλώς ορίσατε

   

 

Το οινοποιείο ‘‘80 Winery’’ ιδρύθηκε το 2017 από τα δύο αδέρφια Χρήστο και Παναγιώτη Μπακάλη. Το μεράκι, ο σεβασμός στην οινική παράδοση της οικογένειας καθώς και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την πολύχρονη ενασχόληση και τις σπουδές πάνω στον αμπελοοινικό τομέα, οδήγησε στην αναβίωση του οινοποιείου με σύγχρονη πλέον μορφή. 

 

    Στους πρόποδες του όρους Χορτιάτη και παραπλεύρως της Ντρουπαλιάς, παραποτάμου του ποταμού Ανθεμούντα, στην τοποθεσία ‘‘Ογδόντα’’ των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η εγκατάσταση του οινοποιείου μας, στο ίδιο κτήμα όπου φυτεύτηκε ο πρώτος αμπελώνας της οικογένειας περί το 1933 και αποτέλεσε σημείο ορόσημο για την περιοχή.  

 

    Το οινοποιείο παράγει εκλεκτούς οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), ακολουθώντας τα κατάλληλα πρότυπα οινοποίησης και αναδεικνύοντας τις τοπικές ποικιλίες μέσα από το φάσμα της ιδιαιτερότητας των εδαφών της περιοχής και της προσωπικής  ενασχόλησης της οικογένειας.

Οίνοι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ – DROPALIA

Κατηγορία:
Π.Γ.Ε. Μακεδονία | Εσοδεία: 2019

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Cabernet Sauvignon 80% – Syrah 20%

Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων και εκχύλιση περίπου 17 ημερών. Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και στη συνέχεια συνεχίζει την παλαίωση του στις φιάλες.

Αναλυτικά δεδομένα:
Αλκοόλ: 12% | pH: 3,64
Ολική Οξύτητα: 5,3g/l (τρυγικό οξύ) | Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,4g/l

Γευστικά Χαρακτηριστικά:
Στο ποτήρι εμφανίζεται με βαθυκόκκινο χρώμα και ιώδεις ανταύγειες. Μπουκέτο μέτριας έντασης που θυμίζει κόκκινα φρούτα (φραγκοστάφυλο) σε αρμονία με βιολέτα και νύξεις από πράσινη πιπεριά. Η ωρίμανσή του σε δρύινο βαρέλι του προσδίδει το άρωμα της βανίλιας. Ισορροπημένο με ευλύγιστες τανίνες και διακριτικό άρωμα στόματος.

Συστάσεις σερβιρίσματος:
Σερβίρεται στους 16°C – 18°C συνοδεία κρεατικών στην κατσαρόλα, κυνήγι, κοκκινιστών, ριζότο μανιταριών, αλλά και κίτρινων τυριών.

 

 

 

 

 ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – DROPALO

Κατηγορία:
Π.Γ.Ε. Μακεδονία | Εσοδεία: 2021

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Ασύρτικο 50%
Μαλαγουζιά 50%

Οινοποίηση:
Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών και αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία με στόχο την παραλαβή φίνων αρωμάτων για κάθε μία ποικιλία χωριστά. Μετά το τέλος των αλκοολικών ζυμώσεων και την δημιουργία του χαρμανιού, το κρασί παρέμεινε (ωρίμασε) με τις οινολάσπες του (surlies) για
διάστημα 20 ημερών, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα εφαρμόστηκε ανάδευση των οινολασπών. Η παραπάνω τεχνική έχει σαν αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό του κρασιού σε αρωματική πολυπλοκότητα αλλά και λιπαρότητα στο στόμα.

Αναλυτικά δεδομένα:
Αλκοόλ: 13% | pH: 3,29
Ολική Οξύτητα: 5,6g/l (τρυγικό οξύ) | Ανάγοντα Σάκχαρα: 1,5g/l

Γευστικά Χαρακτηριστικά:
Λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη, εμφανίζεται κυρίως o βοτανικός και ανθώδης χαρακτήρας με αρώματα που θυμίζουν φασκόμηλο, γιασεμί και χαμομήλι σε φόντο εσπεριδοειδών και νότες από άγουρο ροδάκινο. Στο στόμα εμφανίζεται γεμάτο, με οξύτητα που του προσδίδει την απαραίτητη φρεσκάδα και αρώματα από λεμόνι και γκρέιπφρουτ.

Συστάσεις σερβιρίσματος:
Σερβίρεται στους 8-10℃ συνοδεύοντας σαλάτες με σάλτσες εσπεριδοειδών, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες και ιδιαίτερα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού, λευκά κρέατα αλλά και θαλασσινά. Παντρεύεται θαυμάσια με χορτόπιτες και αναδεικνύεται πλάι στην ασιατική κουζίνα.

ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ – DROPALISE


Κατηγορία:
Π.Γ.Ε. Μακεδονία | Εσοδεία: 2022

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Ξινόμαυρο 100%

Οινοποίηση:
Ροζέ που προκύπτει με τη μέθοδο της αφαίμαξης του γλεύκους (Saigne) μετά από 12 ώρες περίπου παραμονής με τους φλοιούς, υιοθετώντας το Provence στυλ όσον αφορά το χρώμα. Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία με στόχο την διατήρηση των αρωμάτων ανθικού χαρακτήρα. Μετά την αλκοολική ζύμωση ενισχύεται η περιπλοκότητα του οίνου που προκύπτει, με ανάδευση των οινολασπών ανά τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετές ημέρες.

Αναλυτικά δεδομένα:
Αλκοόλ: 12,1% | pH: 3,20
Ολική Οξύτητα: 7,9g/l (τρυγικό οξύ) | Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,1g/l

Γευστικά Χαρακτηριστικά:
Χρώμα του φλοιού του κρεμμυδιού με πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη, εμφανίζεται κυρίως o ανθικός χαρακτήρας αλλά και αρώματα από κόκκινα φρούτα που θυμίζουν κεράσι και σμέουρο. Στο στόμα εμφανίζεται εκρηκτικό, με οξύτητα που σε δροσίζει, μέτριο σώμα και επίγευση φρέσκου φρούτου.

Συστάσεις σερβιρίσματος:
Σερβίρεται στους 8-10℃, συνοδεύοντας μεγάλη γκάμα φαγητών με ιδιαίτερη αγάπη σε παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως γεμιστά, φασολάκια, λαδερά. Συνδυάζεται άριστα με ψητά λαχανικά και πιο έντονα είδη ψαριών αλλά αναδεικνύεται πλάι στα πιάτα με προφίλ γεύσης umami, όπου η οξύτητα και η ένταση γεύσης του ροζέ ταιριάζουν απόλυτα με εκείνη του φαγητού.

Συνθέσεις

.

.

Σύνθεση Τεσσάρων Φιαλών

Κωδικός προϊόντος: #03

Καφάσι: Ξύλινο – Καφέ Σκούρο
Διαστάσεις: 36x26x18 (cm)

Περιέχει:

2 Φιάλες – Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Dropalia

2 Φιάλες – Οίνος Λευκός Ξηρός – Dropalo

Κυλινδρικό Κερί 26×18 (cm)

Διακοσμητικό Κλαδί – Γκι

Ξύλινος Άγιος Βασίλης – Κόκκινος 10×24 (cm)

.

.

Σύνθεση Τεσσάρων Φιαλών

Κωδικός προϊόντος: #04

Καφάσι: Ξύλινο – Φυσικό
Διαστάσεις: 36x26x18 (cm)

Περιέχει:

2 Φιάλες – Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Dropalia

2 Φιάλες – Οίνος Λευκός Ξηρός – Dropalo

Κυλινδρικό Κερί 26×18 (cm)

Διακοσμητικό Κλαδί – Γκι

Ξύλινος Άγιος Βασίλης – Κόκκινος 10×24 (cm)

Σύνθεση Δύο Φιαλών

Κωδικός προϊόντος: #05

Τελάρο: Ξύλινο – Γκρι
Διαστάσεις: 37x18x10 (cm)

Περιέχει:

1 Φιάλη – Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Dropalia

1 Φιάλη – Οίνος Λευκός Ξηρός – Dropalo

Διακοσμητικό Κλαδί – Γκι

.

.

.

Σετ Δώρου – Δύο Φιαλών

Κωδικός προϊόντος: #06

Συσκευασία: Χαρτοσακούλα – Καφέ

Περιέχει:

1 Φιάλη – Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Dropalia

1 Φιάλη – Οίνος Λευκός Ξηρός – Dropalo

Το κρασί σου

.

.

Το οινοποιείο μας αντιλαμβάνοντας τις ανάγκες των αμπελουργών της περιοχής, αναλαμβάνει οινοποιήσεις κατά προτίμηση των παραγωγών, διασφαλίζοντας τους ένα ασφαλές – γευστικό προϊόν και παρέχοντας τους ταυτόχρονα συμβουλευτική, ώστε η πρώτη ύλη (το σταφύλι) να είναι η κατάλληλη για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Επικοινωνία

Συμπληρώστε τα κενά πεδία με τα στοιχεία σας, όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά*